DigiNews Januar 2024
Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2024-01-18

DigiNews Januar 2024

0 point i News

Velkommen til DigiNews - vores nye nyhedskanal for de vigtigste juridiske nyheder på det digitale område. Charlotte Bagger Tranberg er fast vært på programmet.

Charlotte vil i hvert program se på nogle faste afgørelser og domme, både fra datatilsynet og andre europæiske tilsynsmyndigheder samt domme fra domstolene og også EU-domstolen. Charlotte vil blandt andet kigge ind i nogle af de vejledninger, der kommer i forhold til teknologier og alt det nye lovgivning, som ligger i pipeline der skal introduceres til det her område.

DigiNews vil bringe dig tættere på aktuel viden, brancheindsigter og praktiske råd, så man kan holde sig opdateret på branchens seneste trends og tendenser. Dette kan omfatte analyser, case studies og ny litteratur.

Anderledes fra efteruddannelseskurserne på Advo- og Revikurser, vil News-formatet ikke give efteruddannelsespoint, så vi har frihed til at udforske uden begrænsninger. Derfor kan vi tilbyde en kontinuerlig strøm af information og indsigter - hvor aktualitet er endnu mere i fokus!

Målgruppe

Kurset henvender sig til tandlæger, tandpersonale og andre med interesse i emnet.

Lektioner

1.  DigiNews Januar 2024

I årets første DigiNews udsendelse dykker Charlotte igen ned i de digitale områder i juraen. Charlotte ser blandt andet på offentliggørelsen af Dataforordningen i EU-Tidende, og at der nu er opnået politisk enighed om AI forordningen i EU. Som sædvanligt kommer Charlotte også omkring seneste nyt fra både Datatilsynet og EU-Domstolen. Senere får Charlotte besøg af Henrik Udsen, professor, dr. jur. på Københavns Universitet. Henrik har arbejdet med teknologi og digitalisering i mere end 25 år og er én af de personer i Danmark, som har størst indblik i de komplicerede juridiske regler, som gælder i forhold til anvendelse af teknologi. I slutningen af 2023 offentliggjorde Henrik artikelen ”Teknologirettens 3. generation” i Juristen, hvor han kigger på alle de nye regler vedr. det digitale område, som enten er kommet eller er på vej fra EU, og reglernes sammenhæng og betydning for eksisterede regler og retsområder - hvilket er baggrunden for, at Henrik gæster denne DigiNews udsendelse.

 

ca. en time
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
799,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Personligt medlemsskab (DKK 799,00)
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Charlotte Bagger Tranberg

Charlotte Bagger Tranberg

CEO og founder i Lex Futura

Charlotte Bagger Tranberg er uddannet Cand.Merc.Jur. fra Aalborg Universitet og har arbejdet intensivt med persondataret og digitalisering i mere end 20 år. Hun erhvervede i 2006 sin ph.d. i persondataret, og er i dag en af Danmarks førende eksperter inden for persondataret og digitalisering. Charlotte rådgiver inden for alle områder af persondataretten, herunder om behandling af personoplysninger i komplekse systemer eller ved anvendelse af nye teknologier, som fx AI, Big Data og biometri, hvor persondataretten indgår i en bredere digital kontekst. Ud over rollen som CEO og founder i Lex Futura er Charlotte Bagger Tranberg ansat på deltid som Director, Digital Compliance hos Cookie Information.