1 point i Ledelse og klinikdrift
Generel intro til kursus ”Håndhygiejne på Tandklinikker”
I en travl hverdag på tandklinikken, skal du både kunne håndtere akutte patienter og sygemeldinger fra kollegaer. De dage hvor det hele, skal gå virkelig hurtigt, skal man prioritere sine opgaver. I den hverdag skal vi også huske hygiejnen!
I dette kursus, som er baseret på National Infektionshygiejnisk Retningslinje for tandklinikker, sætter vi fokus på kommunikation om hygiejne, værnemidler og håndhygiejnen på tandklinikken
Du vil lære om hvad korrekt håndhygiejne er, samt hvornår og hvordan vi udfører korrekt hånehygiejne. Desuden vil du lære hvornår og hvordan du bruger personlige værnemidler
Kurset har fire emner:
Kommunikation om hygiejne
Smittekæden
Håndhygiejne – hvad – hvornår – hvordan
Personlige værnemidler – hvad – hvornår - hvordan
De fleste af os lever travle liv, hvor utallige ydre faktorer påvirker vores fysisk og psykiske helbred, og derfor er det særligt vigtigt at vi husker hygiejnen.
I denne lektion vil Louise tale om håndhygiejne. Og som Louise siger, ren samvittighed er ikke nok, hvis dine hænder er snavset, så vi skal finde de rigtige tidspunkter og teknikker til at gøre det. Derudover, er det er vigtigt at blive enige om på klinikken, hvad der er god håndhygiejne.
Vi bruger personlige værnemidler for at beskytte patienten mod smitte fra os, som tandfaglige og bekytte os mon smitte fra patienten.
Louise Steen er uddannet sygeplejerske i 1995, og har bl.a. arbejdet som operationssygeplejerske, leder, hygiejnesygeplejerske og udviklingssygeplejerske. Fra 2009 til 2021 har Louise været ansat som undervisende sygeplejerske i Søfartsstyrelsen, hvor hun har undervist navigatører og kaptajner i bl.a. hygiejne og hjerte-lunge-redning. Louise er desuden også uddannet førstehjælpsinstruktør, og i 2021 stiftede hun sammen med Anne Katrine Steen Borkfelt virksomheden Styr på Hygiejnen, som udbyder hygiejne- og førstehjælpskurser til tandklinikker.