1 point i Farmakologi
Dette kursus omhandler den medicin, der er behov for i det daglige på klinikken. Du får et forslag til indholdet af klinikkens medicinskab og får beskrevet indikationer og kontraindikationer for anvendelsen af denne medicin.
Efter gennemgang af kurset bliver du i stand til:
I første lektion får du et forslag til, hvad klinikkens medicinskab bør indeholde, samt en gennemgang af lokalanalgesi.
Denne lektion kommer omkring smertestillende medicin, analgetika og smertebehandling.
I denne lektion får du en gennemgang af anvendelse af antibiotika og behandling af infektioner.
Denne lektion omhandler vågen sedering, og gennemgår hvilke benzodiazepiner klinikkens medicinskab bør indeholde.
Denne lektion handler om, hvordan du etablerer blodstandsning i klinikken - og gennemgår hvilke antifibrinolytika medicinskabet skal indeholde.
I denne lektion får du en gennemgang af, hvilket akut medicin klinikkens medicinskab skal indeholde.
Sidste lektion handler om opbevaring, holdbarhed og bortskaffelse af medicinen på klinikken.
Merete Aaboe er uddannet tandlæge fra Tandlægehøjskolen i København i 1986 og specialtandlæge i Tand-, Mund- og Kæbekirurgi fra Glostrup Amtssygehus i 2001. Hun har desuden en ph.d. fra Tandlægeskolen, Københavns Universitet (1996). Merete har været ansat på Afdelingen for Tand-, Mund- og Købekirurgi ved Københavns Universitet, Rigshospitalet og Tandlægeskolen i Aarhus. I næsten 20 år har hun drevet privat kirurgisk henvisningspraksis med fokus på behandling af børn og unge. Merete er en aktiv foredragsholder både nationalt og internationalt, forfatter til artikler i internationale tidsskrifter samt Tandlægebladet og har bidraget til udvikling af online læringsmaterialer. Merete er tidligere formand for Dansk Selskab for Tand-, Mund- og Kæbekirurgi og har nu flere ledende roller i ITI. I 2024 var Merete Aaboe den første europæer til at modtage ITI Distinguished Achievement Award.